Termeni

      Dulceata de cirese negre amare
      Gustul inconfundabil al ciresei amare iese in evidenta cand este fiarta pe soba, la foc mic, de lemn de pin. Mai trebuie doar servita cu sifon, musafirilor mai pretentiosi, ca-n vremurile de odinioara.
Dulceata de cirese amare este recunoscuta ca fiind benefica pentru dureri de stomac si nu numai. Pofta buna!

      Dulceata de nuci verzi
      Nucile verzi, cu mirosul de padure, curatate si fierte cu sirop de zahar, la stravechea soba a bunicii, fac deliciul oricarui copil. Asezonata cu fursecuri proaspete scoase din cuptor si cu sirop de catina, poate fi unbeneficiu pentru sanatate, daca vorbim de proprietatile iodului pe care le gasim in nuci. Mananci, savurezi si te delectezi cu gustul aromat al verii.
Pofta buna!

      Poverla de Asau cu miez de nuca
      Poverla este facuta din prune proaspete curatate si fierte pe soba la foc cu lemne pana acestea se sfarama si se face pasta groasa. Se amesteca cu miez de nuca si se mai fierbe putin pana miezul se moaie. Se serveste pe paine dimineata dar si la prepararea de tarte sau prajituri.
Pofta buna!

      Zacusca de ciuperci de padure (ghebe, hribi)
      Ciupercile de padure, folosite in alimentatia romanului din cele mai vechi timpuri, au revenit in forta, fiind o sursa de hrana dintre cele mai apreciate atat in tara, dar mai ales in strainatate. Oare de ce strainii platesc bani grei pentru ele? Iata raspunsul: deoarece padurile noastre, inca mai sunt relativ nepoluate, prin urmare gazduiesc o diversitate de flora si fauna invidiata de multi.
      Fiind plecati mai toata ziua la serviciu, ocupati pana peste cap cu treburile zilnice, este aproape inposibil sa ne gasim timp pentru a le prepara, daramite pentru a alerga pe dealuri dupa ele.
      Aici intervenim NOI. Avand centrul de productie, situat intr-o zona subcarpatica pe valea raului Trotus, ciupercile sunt mai usor de gasit. Aces fapt se regaseste in preturile produselor, care zicem noi, sunt destul de decente. Astfel, puteti avea pe masa preparate de cea mai buna calitate si nu in ultimul rand FARA ADITIVI alimentari.
      Odata ajunse pe mana bucatareselor noastre, incepe adevarata magie. Alese si spalate cu grija, tocate manual la un loc cu gogosarii sau ardeii copti pe plita, intra in cazanul care abia le asteapta.
       Timpul, focul incet de lemne, ingredientele atent proportionate, dar si maiestria femeilor bineninteles, indeplinesc restul. Despre gust, ce mai, va las pe voi sa incercati si sa va bucurati!
      Fie ca e vorba de zacusca de ghebe ori dulceta de cirese amare, toate produse nostre au parte de aceeasi grija pentru pastrarea nestirbita a vechilor retete, asa incat aromele sa ramana mereu aceleasi: naturale, dulci, amintindu-ne de vremurile neuitate ale copilariei, petrecute la bunici.

Pofta buna!